Spania
Spania har ALT – deilig klima, sol og strender, mat og vin, kultur og historie, kunst og litteratur.
Vi jakter på det ukjente i det kjente Spania. Med fokus på variasjon og kontraster bygger vi opp våre reiseruter som går gjennom kjente historiske byer og små genuine landsbyer med unik sjarm. Vi ønsker å vise frem ulike sider av den mangfoldige spanske kulturen inkludert gastronomiske tradisjoner, mat og vin.
Temareiser til Spania
Kart
Info og reisetips
Nyttig informasjon
Se UDs reiseinfo for oppdatert praktisk informasjon om reiser til Spania.
Reisetips
De fleste er godt kjent i Spania. Det er derfor ikke enkelt å finne informasjon som ikke er bare nyttig, men også nytt.
En ting vi ønsker å gjøre våre gjester oppmerksomme på, er klokkeslett for måltider. Det er nemlig annerledes enn det vi er vant med.
Dagen starter gjerne med lett frokost, ofte noe søt f. eks. ristet brød med syltetøy og en kopp kaffe.
Et lite måltid blir rundt kl. 11-12. Da spiser man f. eks. en bocadillo (sandwich). På denne tiden åpner også tapasbarene. Tapas med en liten øl (caña) er veldig populært.
Det største måltid i Spania er lunsj (almuerzo) som serveres etter kl. 13. Tradisjonell spansk lunsj består av både forrett, hovedrett og dessert, gjerne med ett glass vin til maten. De fleste restauranter tilbyr 3-retters lunsjmeny. Etter lunsjservering stenger restaurantene frem til middag.
Etter den mektige lunsjen blir man ikke sulten så fort. Middag eller kveldsmat som det egentlig blir, serveres fra kl. 20 eller 21.
Det er viktig å være oppmerksom på denne måltidsrytmen, særlig hvis du reiser til mindre byer eller steder utenfor allfarvei. Restaurantene er nemlig stengt mellom kl. 16 og 20 når vi pleier å spise middag.
Kun restauranter i storbyer som Madrid og Barcelona holder kjøkkenet åpent hele dagen.
Dette anbefaler vi å være oppmerksom på, så slipper du å gå sulten 🙂